ClimberF1

Hlavní partner
JKJiří Křenek česky
Volte Skokana roku F1 2024! Začínáme 2.3.2024/ Konec 31.1.2025
kliknutím přidělíte hlas

A.Albon70 (16%)
C.Sainz,jr.26 (6%)
Ch.Leclerc23 (5%)
D.Ricciardo21 (5%)
E.Ocon28 (6%)
F.Alonso12 (3%)
G.Russell17 (4%)
K.Cunuda23 (5%)
K.Magnussen18 (4%)
Kuan-jü Č.13 (3%)
L.Hamilton15 (3%)
L.Norris17 (4%)
L.Sergeant18 (4%)
L.Stroll22 (5%)
M.Verstappen20 (5%)
N.Hulkenberg10 (2%)
O.Piastri10 (2%)
P.Gasly25 (6%)
S.Pérez31 (7%)
V.Bottas19 (4%)
celkem hlasovalo:
438 lidí

Už jste hlasoval(a)
Partneři
SANCO spol.s r.o.
Mediální partneři
Titulní obrázek

Naše návštěva u týmu Mercedes AMG Petronas Formula One 26.7.2018


Předáváme cenu Skokan roku F1 2017 panu Valtteri Bottasovi a týmu Mercedes AMG Petronas Formula One - pro milovníky podrobných zpráv. 

Jsou 4.00 hodiny ráno, venku tma jak v pytli a my vyrážíme do temnoty z Unhoště směr Maďarsko- Budapešť - Magyoród - hlavní brána okruhu Hungaroring. Podle pokynů sms z předcházejícího dne od jedné pracovnice týmu jménem Rosa,jsme měli být u hlavní bránu  ve 12.15 hodin s tím, že vstupní pasy máme na 2 hodiny. 

Den předem jsme s manželkou vše připravili, zabalili, zkontroloval jsem náš vůz, abychom ráno jenom sedli do auta a vyjeli směr D6-D1 a dál, vedla nás bezpečně navigace TOMTOM.  

Zhruba týden předem jsem kupoval u UAMK známky na dálnice Slovensko, Maďarsko , nenechávám nic náhodě. 

Po D6 to šlo skvěle, D1 je dopravní ostudou naší republiky, 9 dopravních omezení tam a 10 zpět, tankodrom na mnoha místech. V 6.00 nikdo nikde nepracoval, resp. 1 člověk. V noci nikde nikdo, nedivím se, že opravy jsou nekonečným příběhem, jenom se kecá a noční směny zavedeny nejsou. Při zpáteční cestě to samé. Ukázka neschopnosti něco řešit rychle, ukázka špatně podepsaných smluv ....atd.

Díky tomu, že jsme vyrazili z domova tak brzy, v Bratislavě jsme byli v cca 8.00 , Magyoród -pakoviště na louce vzdálené od hlavní brány cca 300 metrů, parkujeme v 10.30.

Parkoviště

Cesta z kopce  z parkoviště na louce k hlavní bráně. 

cesta

44

Přecházíme silnici kolem stánku RED BULL a jsme před hlavní bránou. 

111

Stojíme u hlavní brány na Hungaroring, velké krabice s cenami Skokan roku F1 2017 od Crystal Bohemia,a.s. pro tým a Valtteriho Bottase jsou zabalené v igelitových pytlích, obalené strečkou , co kdyby náhodou pršelo. Na nich leží igelitka od řetězce Billa, nic jsme doma jiného na další dary nenašli. Na opasku jsem měl nůž pro rozbalení, prostě musel jsem být na vše připraven. 

Moje pocity jsou vždy obrovské. Akreditaci FIA nemáme, díky laskavosti a mohutné několikaměsíční komunikaci s ředitelem komunikace motorsportu Mercedes Benz, panem Bradley Lordem, se vše podařilo. Jsem mu nesmírně věčný i za prodloužený čas z původních 2 hodin na 4 hodiny!!! Má v Unhošti  opravdického přítele! Díky tomu jsem se setkal s dalšími lidmi z formule 1, což bylo fantastické a doslova vynikající, až na to, že jsme nebyli v garáži, to mi dost chybělo, ale budiž. (Ženy nemají k motorům moc vztah, tak to vyčítat slečně Rose nebudu, Ben nás provedl kdysi vším, co mne zajímalo a velmi vřele se o nás staral, to mi letos dost chybělo) .

Po převlečení jsme v klidu došli k hlavní bráně a ohlásili se v týmu přesně v 12.15.hodin. Ve formuli 1 jsou stále meetingy, takže sms přišla, že je opět meeting, za 10 minut...po 15 minutách tedy v 12.30,na sobě jsem měl asi litr voňavky PACO RABANE XS (stáli jsme v tom vedru u brány, já v kravatě a sako položené mimo....) se objevil černý Mercedes Benz, v něm bloňdatá komisní slečna. ( mimo jiné jsem expert na řeč těla a vše si dokonale přečtu), nastoupili jsme a v paddocku jsme po 5ti minutách došli k vstupu, kde předtím obdržené karty zafungovaly na elektronické bráně a byli jsme TAM!!!

Mirek

Vstupní VIP karta od týmu Mercedes AMG Petronas Formula One, díky laskavosti pana Bradleyho Lorda. To jsem ještě měl  kravatu....

222 

Vstup do motorhome Mercedes AMG Petronas Formula One 

VBottas

CBoh

Předáváme cenu, fotografoval Jiří Křenek, vše o předání je ale zde: http://www.climberf1.com/cz/clanky/805-predavame-cenu-skokan-roku-f1-2017-valtteri-bottasovi.html. Velké vázy vyrobili skláři z Poděbrad.

Po předání ceny Skokana roku F1 2017 jdeme přes bránu, kde odevzdáváme vstupní karty sympatickému manažerovi, kterého s námi poslala Rosa, na vše se vyptával a byl velice milý. Jdeme přes most k hlavní bráně a ještě fotografuji okolí s různými stánky, na okruh přijíždí kolona aut s fanoušky. 

51

52

Těšil jsem se na maďarské klobásy, které jsem si chtěl dát před cestou a nikde žádná nabídka, pravděpodobně až o závod a někde úplně jinde. 

Všechny firmy, které zde jsou uvedené včetně prolinků  nás nesponzorují.Pouze Crystal Bohemia,a.s. Poděbrady.   

Statistiky :

Teploty :

4.00 Unhošť : 22 stupňů Celsia
8.00 Bratislava:  25 stupňů Celsia
10.30 Magyorod: 28 stupňů Celsia
12.30 Magyorod: odhadem kolem 30 stupňů Ceslia
17.00 Magyorod, Budapešť :34 stupňů Celsia
01.00 Unhošť  25 stupňů Celsia

 

Finanční plnění našeho cestování na grand prix Maďarska 2018:

ÚAMK - známka dálnice Slovensko desetidenní: 300,-Kč
ÚAMK - známka dálnice Maďarsko desetidenní :350,-Kč

Benzím celkem : 2.779,-Kč

Ujeté kilometry: 1.157,00 km 

Průměrná spotřeba cesta tam 6,1l /100 km
Průměrná spotřeba se zpět zvedla a celková průměrná spotřeba dělala potom 6,4l/100km

V případě výpočtu včetně amortizace cesta stála na ujeté kilometry: 6.595,-Kč

Celkové náklady na cestu včetně amortizace : 7.345,-Kč
Hodinová dotace celé cesty: vyráželi jsme v 4.00 hodiny a vrátili se v 01.00 následujícího dne, takže jsme byli na cestě celkem 21 hodin .

 

Další zajímavá statistika-řízková a pitný režim:

Jak už to v Česku bývá, na cestu se dělají řízky, takže jsme jich měli 10 včetně domacího chleba, který manželka pekla ve středu . K tomu množství zeleniny z naší zahrady - okurky, rajská jablíčka. Celkem jsme cestou vypili cca 3 litry vody.Cestou zpět snědli 2 bagety na benzínce.Důvodem toho všeho bylo, že jsme honili trochu čas, neradi někam chodíme pozdě. Cestou zpět jsme původně počítali, že se zastavíme kolem 15.00 hodiny v Budapešti na obědě.(výše jsem popsal vlastně proč) 

Únavu zpáteční cesty jsem oddálil pitím "posilovačů" . Když jsme vyjížděli z louky, vypil jsem během asi 15 minut Red Bull teplý jako kafe, byl v autě, to mne silně "nakoplo", 3 pressa postupně na benzínkách a další Red Bull na D1, kde když jedete stále 80 km/hodiny, drncání by Vás uspalo ( nedivím, že tam jsou bouračky) . Proti spánku máme systém písniček, které si zpíváme (byl jsem kdysi členem kapely v Unhošti a ještě dnes si sem tam něco zahraji na kytaru).

Diabetes II. stupně musel jít stranou  a druhý den jsem cvičil jako blázen, abych dostal cukr pod kontrolu.....i tak se digitální měřák ustálil v soboru ráno na 12.2. bodu, což bylo ještě dost zlé,ale člověk musí sem tam něco obětovat.

V týmu Mercedes AMG Petronas Formule One bylo v tom vedru dost možností. Zde jsme vypili 3 kafe, já dvě, 1 Coca Colu a 2 vody S.Pellegrino.Asi jsme si mohli říci i o jídlo, ale  v tomto směru nejsme vyžírky, ale když jsme přišli v 17.00 na parkoviště, padly do mne 2 řízky z termo tašky a pytel zeleniny. Nepočítali jsme totiž, že  budeme v paddocku tak dlouho ( za což jsem byl já osobně moc rád), ale nikdo nám nic nenabídl, jako jindy.

Mimochodem jinak nejezdíme nikam s prázdnou, jsme velmi vděčni manažerům týmu, kteří se nám věnovali a rozdali jsme zde množství zajímavých a drahých knih o hlavním městu Praze v angličtině. Píši to zde proto, že by nás hanba fackovala, kdybychom nic s sebou neměli! 

Při zpáteční cestě, kde jsme prolétli Budapešť manželka fotografovala mobilem  z okna naší Hondy Civic . 
B1

B2

B3

 

 

 

 



Komentáře

Autor:
E-mail: