ClimberF1

Hlavní partner
JKJiří Křenek česky
Volte Skokana roku F1 2024! Začínáme 2.3.2024/ Konec 31.1.2025
kliknutím přidělíte hlas

A.Albon73 (13%)
C.Sainz,jr.34 (6%)
Ch.Leclerc32 (6%)
D.Ricciardo30 (5%)
E.Ocon37 (7%)
F.Alonso16 (3%)
G.Russell24 (4%)
K.Cunuda29 (5%)
K.Magnussen18 (3%)
Kuan-jü Č.14 (3%)
L.Hamilton19 (3%)
L.Norris25 (5%)
L.Sergeant20 (4%)
L.Stroll28 (5%)
M.Verstappen27 (5%)
N.Hulkenberg11 (2%)
O.Piastri12 (2%)
P.Gasly33 (6%)
S.Pérez39 (7%)
V.Bottas25 (5%)
celkem hlasovalo:
546 lidí

Už jste hlasoval(a)
Partneři
SANCO spol.s r.o.
Mediální partneři
Titulní obrázek

Story o předání jubilejní ceny Skokan roku F1 za rok 2018.


Letošní jednání ohledně předání pohárů mezinárodní ankety Skokan roku F1 bylo z počátku velmi dramatické, nakonec až neskutečně úspěšné a srdečné. Děkujeme týmu, jeho Junior Press Officerovi Jamesi Lloydovi a jeho spolupracovníkům. 

Jelikož nemáme akreditaci FIA pro F1, je vždy důležité zda nám je poskytne tým, jehož pilot anketu vyhraje. Zatím se vše poslední roky daří. Letos to však bylo opravdu velmi zlé. 

Po kontaktování týmu v červnu se dlouho nic nedělo, po cca měsíci přišel email, že to je ok,ale zda máme akreditaci. Když jsem napsal, že ne, přišel email, že tedy děkují, ale že to nepůjde. 

Pro trvání ankety je osobní předání velmi důležité a především pořízení fotografií pro naše "sponzory" , podporovatele, mediální partnery.  V tomto případě by letos anketa, trvající již šestnáctý rok a známá i ve světě, musela skončit. Byl jsem emailem zděšen, poháry z poděbradské sklárny byly připraveny, certifikáty podepsány a já seděl doma ve své pracovně a nevzdával to. 

Napsal jsem další email a vše zdlouhavě popsal, emailovou komunikaci nemám vůbec rád, ale nedalo se nic dělat. Prosil jsem pána Boha, aby tým našel alespoň 1 hodinu pro náš vstup a poskytl nám VIP vstupy. Obyčejný smrtelník by to už vzdal, já se nikdy nevzdávám a novináři ze světa motorsportu to vědí a často nám drží palce, aby se předání zdařilo. 

Přišel další email, zda by nám vyhovovalo Maďarsko ve čtvrtek? Odepsal jsem, že ano, ale dokud nemám vše potvrzeno, nevěřím ničemu. 

Ve středu 31.7. přišel email, že máme přijet ve čtvrtek 1.8., že si nás někdo z týmu Renault F1 vyzvedne u hlavní brány grand prix Maďarska v 15.30.Přišel i kontaktní telefon a já s manželkou začal balit. Díky cestám na grand prix Maďarska máme vše "vychytané" . Známky na dálnice Slovensko a Maďarsko to vždy trochu prodraží, do Německa bychom to měli prostě levnější.Ty jsem už měl zakoupeny u UAMK. Vezeme vždy s sebou fotografické knihy o Praze, vždy v jazyce pilota, který cenu obdrží a následně pro tým v anglickém jazyce. Knihy nakupuji každý rok v knihkupectví Akademia na Václavském náměstí v Praze.

V 04:45, Honda Civic 5D z Auto Jarov, startovala a my vyjížděli z Unhoště - cíl Magyoród - Hungaroring, parkoviště louka bokem hlavní brány. Ráno bylo v Unhošti 24stupňů Celsia, Slovensko už šlo na 28, Budapešť 30 stupňů Celsia, louka Magyorod-Hungaroring 31 stupňů Celsia. 

Cestou zastavujeme  načerpat plnou nádrž u Shellu v Břeclavi, cena za 98 benzín se tu šplhá na 39.90,-Kč.Ta nám vystačí i pro cestu zpět až do České Republiky. Spotřebu  TAM na okruh máme 5.6 l/100 km, průměrná rychlost je kolem 110/120km/hodině, nespěchali jsme.

Nepořádek u ma'ďarských benzínek je až neskutečný, zastavujeme pouze jednou a jedeme dál. 

1

Parkujeme asi 5 minut od hlavní brány na horní louce přesně 13:15, občerstvujeme se zásobami z naší přírušní chladíci tašky a jdeme se podívat po stáncích a nasát atmosféru grand prix. Procházíme všechny stánky, utrácíme za malé dárky pro vnučky několik Euro, nikde žádné krajové občerstvení, těšili jsme se na na pravou maďarskou klobásu.....U vstupních stánků prodeje lístků na grand prix je fronta v šestistupech dlouhá asi 300 metrů.

2

3

4

Vracíme se na naše parkoviště na louce a pod obrovským deštníkem trávíme asi 3/4 hodiny, byl to pohled pro bohy, nikde nebyl stín. I když jsem oproti minulému roku zhubl 8 kilo, dvě trička nestačila. Cestou to šlo, fungovala klimatizace.

5

Jako vždy jsme přesní,  převlečeni , připraveny poháry z Bohemia Crystal,a.s., stojíme v 15.20 u hlavní brány, anglicky zde nikdo nerozumí, nakonec nám mladší kluk odpovídá anglicky, že hlavní brána je prostě pusunuta a že nás dál nepustí dokud nemáme vstupy. Telefonujeme v 15.25 Jamesovi, posíláme sms, kde stojíme, v 15.30 přijíždí Renault Espace šedé barvy, máváme na něho. Zastavuje a srdečně nás přijíma vousatý pořízek česky "Dobrý den". Dostáváme 2 VIP vstupy. Nakládáme těžké poháry a sedáme do auta a jedeme na okruh. 

6

Parkujeme na parkovišti pod okruhem a jdeme pěšky asi 200 metrů k hlavnímu vstupu, kde procházíme přes turniket díky VIP vstupům.

3232

7

V motohome Renault F1 týmu nás srdečně vítá pan James Lloyd, Junior Press Officer  Renault F1. Podivuje se, co to vezeme , vybalujeme oba poháry a ukazujeme je všem v motorhome, překvapení je opravdu veliké.

88

888

3333

Kolem nás se tvoří skupina osob z týmu, pro nás dosud neznámý fotograf, hned dostáváme kafe a vodu. Vše je připraveno pro předání a je nám oznámeno, že  proběhne kolem 16.00 hodiny, tak se i stalo, přichází  Nico Hülkenberg,představujeme se, podáváme si ruku a vysvětlujeme mu , o co jde, odkud jsme. Předáváme pohár jemu, za tým jej přebírá James Lloyd, poblíž stojí  jeho spolupracovnice  Laura Giant a kolega Lionel Richay ( ten který nás vezl od hlavní brány).Moc děkujeme za vše.Naproti nám stojí další pracovníci a srdečně se smějí a strašlivě tleskají! James zvedá těžký pohár nad hlavu. Fotografuje se......Přítomen je i Daniel Ricciardo, se kterým se také zdravím. 

8

99

999

Když už je vše hotové, objevuje se ve dvěřích můj velký přítel Jirka Křenek, jsme nesmírně překvapení, vítáme se s ním a on se navíc vítá s fotografem - Geoffrey Moist, se kterým se zná dobře. I on nás fotografuje.Všichni se ptají, odkud jsme , říkáme z Unhoště nedaleko Prahy, rozdáváme knihy o Praze a anglicky psané české kuchařky. 

James nám oznamuje, že se můžeme do 17.00 projít v paddocku, to je super. Manželka odpočívá v "parku" .

23

Já chodím sem a tam po paddocku, zdravím se podáním ruky s doslova běžícícím Kimim , zdravím se s dalšími manažery F1, kteří mne znají. U týmu Mercedes AMG Petronas F1 je tiskovka, ze dveří odcházejí fotorafové, TV a ostatní jsou zde stále. Potichu se dostávám na tiskovou konferenci Lewise Hamiltona. Stojím zde jediný v saku, jsem dost vidět nejen své postavě ale i díky červenému tričku Muscle & Fitness. Poslouchám ....v jednu chvíli si mne všimne Bradley Lord, s úsměvem na mne kývá a já na něho.Tohle mne fakt potěšilo. Lewis si toho všimne a podívá se na mne. Po chvíli opět tiše odcházím k týmu Renault F1. Věřím, že se mi podaří příští rok  získat akreditaci FIA, abych zde mohl být celý závodní víkend. 

V 17.00 se opět potkáváme s Jamesem , který nás bere do garáží , kde se nesmí fotografovat. Vidíme rozebrané monoposty F1, ukazuje nám všechno, ovládací pulty elektroniky, celé zázemí garáží. Potom se loučíme a James nás doprovází k turniketům, kde mu vracíme VIP vstupy a opět se srdečně loučíme.
22222

Z louky vyrážíme směr Budapešť v 17.35, zhruba hodinu nám trvá projetí městem.
4444
Jedeme bez přestávky přes Ma'darsko, Slovensko do Čech, kde jsme za cca 3 hodiny, Honda Civic točí 4.500, 4.800, často ručička otáčkoměru líže 5.000ot/ min. Spotřeba palivá stoupá až na 6,4l/100 km.  Stavíme v Břeclavi, doplňujeme nádrž benzínem a pokračujeme domů, do garáže vjížím v Unhošti v 00.07 hodin v pátek. 

Nejhorší jízda byla po D1 , tam 6 omezeních, ale dost dlouhých, v 6.00 na dálnici nikdo nepracoval, v jednom místě stálo 6 dělníků, měli asi poradu. Cestou zpět to bylo 8 omezeních u dvou ještě i uvnitř omezení bylo další omezení. Nájezdy do omezeních jsou oříškem. Člověku co to značil, bych doporučil zkusit si dálnici projet v noci. Nejen já, ale i vozy přede mnou jsme se jaksi do směru nemohli trefit...... Výměna ministrů dopravy byla dle mého soudu k ničemu, podstata věci - práce dělníků se nezměnila, prostě moc se zde nedělá!!!!!

Chci na konci poděkovat týmu Renault F1, hlavně Jamesi Lloydovi, který měl vše na minuty přesně zorganizované. Věřím, že jeho postup na manažerské pozici ve Formuli 1 bude brzy raketovým.Díky všem v Renault F1 týmu za srdečné přijetí a super zážitky. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Komentáře

Autor:
E-mail: